Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Λαχταριστή ΜΗΛΟΠΙΤΑ με καραμελωμένα μήλα και κανέλα που... ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!

Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή μίας εξαιρετικά πετυχημένης "κλασικής" συνταγής για μηλόπιτα που μου έδωσε μία φίλη, που όμως είναι για πολλούς λόγους απαγορευμένη!


Για όσους λοιπόν θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να στερούνται αγαπημένες γεύσεις να μία μηλόπιτα που θα σας ενθουσιάσει!!!


Μηλόπιτα
Θέλω και αλλή μηλόπιτα!!!!!




Θα φάτε σίγουρα και δεύτερο κομμάτι, αλλά μην ανησυχείτε, η μηλόπιτα αυτή δεν έχει κλασικά "κακά" δηλαδή τρας ή κορεσμένα λιπαρά που απειλούν την καρδιά μας, γιατί περιέχει βούτυρο καρύδας (θα το βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων) που δεν έχει άρωμα ούτε ιδιαίτερη γεύση, και που ακόμα και όταν μαγειρεύεται δε γίνεται "κακό" λίπος. Επιπλέον το λάδι/βούτυρο καρύδας, παρ' ότι είναι λίπος είναι ίσως το μοναδικό που ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ και γι' αυτό σας αδυνατίζει!!!
Επίσης, η ζάχαρη κοκοφοίνικα (και αυτή στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων) έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν είναι επεξεργασμένη, κατάλληλη λοιπόν και για δίαιτα!.

Απολαύστε!!!

Υλικά

½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη κοκοφοίνικα
50γρ βούτυρο/λάδι καρύδας
1 βανίλια, ή ? κουτ. γλ. σκόνη βανίλιας
½ φακελάκι baking powder (10gr)
μισή μπανάνα πολτοποιημένη
ελάχιστο αλάτι
κανέλα (κατά βούληση!)
2 μεγάλα ή 3 μεσαία μήλα
1½ περίπου ποτήρι αλεύρι ντίνκελ ολικής (να μη γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη)
3-4 κουτ. σούπας μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε, δοκιμάζουμε τη ζύμη)


Στο ταψί που θα ψήσουμε τη μηλόπιτα, αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο στον πάτο και τα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε το ταψί, κάτω και γύρω γύρω με τη ζάχαρη κοκοφοίνικα και ρίχνουμε λίγη κανέλα. Στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια τα μήλα και στρώνουμε στο κάτω μέρος του ταψιού. Αν υπάρχουν κενά τρίβουμε το υπόλοιπο των μήλων και γεμίζουμε ανάμεσα τα κενά.

Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας προτελευταίο το αλεύρι και τελευταίο το μέλι ενώ ανακατεύονται μέσα στο μίξερ. Τέλος ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180?C για 45-60 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε κομμάτια για να μη διαλυθεί.

*
*
*
Σερβίρεται ιδανικά με πράσινο τσάι γεύση Βατόμουρο

*
*
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου